Tuesday, June 14, 2011

Din filmoteca

Piratii din Caraibe IV:
sau vorba unui prieten, de cate ori poti merge cu ulciorul la "Fantana Tineretii" producand inca un sequel? Bazandu-se ca publicul va urmari filmul din pricina lui Jack Sparrow/ Johnny Depp, nu s-a mai insistat pe alte detalii, astfel ca actorul a dat semne de plictiseala, dupa cum el insusi a declarat, ca nu e interesat de film in sine. Hazul de altadata a disparut, totusi nu ezitati sa mergeti la film, sa sustineti aceasta industrie.Sau "Iubit de imprumut", dupa traducerea romaneasca, este o comedie de nerecomandat barbatilor, deoarece evidentiaza barbatul "pampalau" care cu foarte mare greutate e in stare sa ia o decizie de a alege intre doua prietene foarte bune si asta tocmai inaintea nuntii sale. Dar bine ca totul se termina cu bine in final, caci altfel nu s-ar mai incadra in genul de comedie siropoasa.
Din seria " Sequels", care se aseamana la scenariu cu prima parte, Hangover II nu este un film atat de reusit precum primul, insa are destule scene haioase presarate dealungul calatoriei dinaintea nuntii lui Stu, in Tailanda. Vorba unei prietene, de ce se duc barbatii in Tailanda? Datoritei climei, a peisajului? Nu, datorita ...... Un film dedicat barbatilor, deoarece le arata exact, ce multora le place sa faca mai mult: sa se imbete pana nu mai stiu de ei. Vizionare placuta! Un film emotionant, " A Shine Of Rainbow", despre trairile unui copil orfan adoptat de o familie de irlandezi, despre relatia sa stransa cu mama adoptiva, cu foca, cu natura si in final cu noul sau tata. Merita vazut pentru peisajele deosebite ale frumoasei tari Irlanda.
Un film deloc " Biutiful", despre binecunoscuta viata a emigrantilor in Spania, Barcelona, despre partea intunecata a acestui oras, despre un tata bolnav care face orice ca sa isi salveze familia. Daca Javier Bardem nu ar fi jucat in acest film, acesta ar fi trecut neobservat la Oscaruri, precum tone de alte "pelicule" turnate in Spania.

Un film ce nu trebuie trecut cu vederea tinand cont ca este un remake al originalului Doctor Zhivago. Actorul Hans Matheson, actrita Keira Knightley dau un aer aparte acestei productii din 2001.
Doctor Zhivago, este una dintre marile capodopere cinematografice, lansat in 1965, cu actori celebri ca Omar Sharif, Julie Christie, Geraldine Chaplin, adaptat dupa nuvela lui Pasternak. Un film ce poate fi vizionat in repetate randuri fara a deveni plicticos, adaptarea acestuia fiind una unica, un gen de cinematografie care nu se mai produce astazi.

The Roomate, sau colega de camera, un film ce iti da fiori, mai ales in cazul in care esti studenta, thriller tipic american, despe obsesia unei fete asupra colegei ei de camera.

Water for Elephants, este un film reusit, cu actori celebri, castigatori ai Oscarului. Rolul cel mai bun il are din nou renumitul Christoph Waltz, ca si in " Inglorious Bastards". Mai multe detalii nu va impartasesc pentru ca sa il vizionati cu placere.

2 comments:

  1. am citit cu placere toate review-urile tale si mi-au placut, m-am amuzat la unele, am incuviintat la altele si m-au facut curioasa sa vad filmele inca nevizionate. Mai asteptam si altele pe viitor.....si apropo am inteles aluzia, la mine :)))))) men who want to go to thailand, they just need a hall pass.
    Manu

    ReplyDelete
  2. Thanks Manu, fara tine nu au farmec filmele :D
    Thailand= cheap prostitution

    ReplyDelete