Sunday, February 24, 2013

V-ati intrebat vreodata de unde provine numele de Oscar si carui scop servesc decernarile premiului Oscar?


Premiile Oscar vor avea loc in aceasta seara. Acest eveniment  nu pare să aibă acelasi fundament cultural pe care l-a avut  candva, dar putem spune același lucru despre Hollywod, al carui nume deriva de la bagheta magica, lemn sfant, fabrica de vise sau de iluzii, iar numele orasului LOS ANGELES, inseamna orasul ingerilor, denumit INGERII ( cazuti bineinteles), pentru ca daca studiem Biblia aflam ca Lucifer si gasca lui, se intitulau STELE, precum stelele de pe cer. De aici actorii se autointituleaza STARS, stele de cinema,  iar industria de filme este o unealta prin care ei isi expun mesajele.

Ceea ce trebuie să ne amintim este  că Epoca de Aur a Hollywood-ului a fost o întreprindere distinct francmasonica. Unele dintre cele mai mari nume din show business au fost masoni, inclusiv, John Wayne, WC Fields, Oliver Hardy, Bud Abbott, Gene Autry, Irving Berlin, Nat King Cole, Cecil B. DeMille, Duke Ellington, Douglas Fairbanks, Clark Gable, Walt Disney, Audie Murphy, și Danny Thomas. Cel mai important, trei dintre cei mai puternic la Hollywood erau mogulii-Louis B. Mayer (MGM) Jack Warner (Warner Bros) și Darryl Zanuck (20th Century Fox) - au fost toti masoni.Primatul Francmasoneriei (amintiți-vă, doar o mică parte din rețeaua globală masonica) se reflectă în faptul că a Premiile Academiei aveau loc  în Shrine Auditorium, care este deținut și operat de către Ritul Scotian.

Dar este asta doar o alta variațiune a Ritului Etern? Un pic de profunzime mai intai….


Ce  ii fascineaza atat de mult la originea misterioasă a lui Horus este prezența zeilor soarelui, foarte similare în părți îndepărtate ale lumii, care par să aibă ecouri ale lui Horus, în aspectul lor exterior și la nume.


Unul  dintre ei este Ashur, un zeu sumerian al cerului, care a fost, de asemenea, adoptat ca divinitatea de capatai a panteonului asirian. Ashur este înfățișat ca un om care practica echitatie într-un disc de soare cu aripi, care este aproape identic cu cel asociat cu Hor Shemsu. Merită să ne amintim că redarea originală egipteana al lui Osiris este Ausur, care, in toate intențiile și scopurile lui, este același cuvânt ca și Ashur. Un alt zeu asirian care poartă o asemănare remarcabilă fizica  cu Horus este Nusku, sau Nisroch, zeul focului și al soarelui. Aceasta divinitate a fost imaginata ca un om mare, musculos, cu aripi si cap de vultur.
Există, de asemenea, Ahura Mazda, zeitatea supremă zoroastriana, adesea într-o formă identică cu Ashur. Din nou vedem aripi in formă de discuri soare, primul asociat cu Horus și Ra. Și numele zeului hindus Soare-Surya rezoneaza cu Ausur, precum și Horus. Surya este declarat a fi cel mai puternic aspect al zeului Shiva  și este descris prin echitatie într-un car cu șapte cai. Un alt zeului soare asociat cu un car este zeul grec Helios, care este foarte mult o contrapartidă la Horus. Helios a fost de asemenea asociat cu vulturul, și caii,care trase, carul său  adesea, poseda aripi de vultur. Helios a fost, de asemenea, cunoscut sub numele de Helios Panoptes, însemnând "Helios Atot-Vazatorul".

Această fotografie este luata de la Premiile Academiei desfasurate la Shrine ( Altar) Auditorium. Scenografia arata ca o secventa  luata dintr-un un consiliu masonic. Avem scările, tabla de sah, etaje, un arc de coloane și un obiect enorm solar la centrul scenei.

Schimbările luminilor par ca soarele  să devină un Stargate- poarta stelara, precum  numele morților care sunt scrise în Cartea Vieții.


Premiile Oscar au migrat de la Shrine Auditorium-ul ( Shrine insemnand altar) masonic la nou-construitul Teatru Kodak, care face parte din Complexul Hollywood și Highland. Chiar și o privire sumară, peste interiorul Kodak Theatre releva motive solare evidente.

Întregul edificiu este ca o simfonie vizuala plina cu motive de soare, de la schema de culori roșu și aur pentru a stiliza enormul  soare-disc din tavanul teatrului.


Masonica iconografie este vie și bine evidentiata în Kodak, așa cum vom vedea în această perdea tip tablă de șah și trei simboluri de soare ("33", care amintesc ca Stan și Rock beau Patrick Rolling în Stralucirea eterna a mintii neprihanite).

 Cercuri ( semicercuri) roșii și aurii, semicercuri si ovaluri sunt omniprezente atat in arhitectura si decor. Și asta e doar in interior.

Intrarea din spate a teatrului este o recreere masiva a Portii Babilonului de la DW Griffiths a Intoleranței (Griffith a fost încă un alt francmason din Hollywood). Pe fatada sa sunt reliefuri cu Ashur si vulturul cu cap al zeului Nisroch , ambele aspecte fiind reprezentari diferite ale lui Horus. Aproape de marginea de sus a porții este un design de frontieră din 17 gauri de cheie în formă de obiecte. Se pare că în spatele, numai oportun, Portii Babilonului se află Hotelul Renaissance, situat in blocul 1700 din Highland Ave.

Toate bune si frumoase, nu? Acum,în numele lui Dumnezeu ce gasim  în curtea locului cel mai proeminent din lume unde ceremonia de premiere are loc în fiecare an? Ce legătură sepresupune să aibă cu  Oscarul? Adică, simbolismul este evident, dar care este povestea de fatada?

Și cine este Oscar ? Ei bine, asa cum si alții au subliniat, el poartă o asemănare foarte puternica cu Ptah, zeul de meșteșugari (a se citi: "masoni") și de multe ori sincretizat cu Osiris. Oscar este, de asemenea, o reminiscență a unor reprezentări ale lui Osiris însuși, tot mai fascinant cand te gandesti ca numele său egiptean este Ausur (pseudo-homofonic) chiar daca nimeni, nu vrea să fie de acord ( oficial) ca numele de "Oscar", de fapt, provine de la Ausur.

No comments:

Post a Comment