Tuesday, May 21, 2013

Carnea procesata declarata a fi PREA PERICULOASA PENTRU CONSUMUL UMAN!!!!!! Carnea procesata include: salam, carnati, hot-dog, cremwursti, mici, sunca, carnea servita in sandwichurile din diverse restaurante etc.!!!


Fondul Mondial pentru Cercetare a Cancerului (WCRF), tocmai a finalizat o analiză detaliată a peste 7.000 de studii clinice care acopera legaturile dintre alimentatie si cancer. Concluzia acestuia este uimitoare: Carnea procesata  este prea periculoasa pentru consumul uman. Consumatorii ar trebui să nu mai cumpere si sa manance aceste produse din carne pentru tot restul vieții lor.

Carnurile procesate includ slănină, cârnați, hot dog, carne de tip sandwich, sunca ambalata, pepperoni, salam și, practic, toata carnea roșie folosita în mâncăruri preparate congelate. Acestea sunt de obicei fabricate cu un ingredient cancerigen cunoscut ca nitrit de sodiu. Acest lucru este folosit ca un fixator de culoare, de companii de carne pentru a transforma carnea ambalata in culoarea roșu aprins pentru a-i da un aspect proaspăt. Din păcate, nitritul de sodiu, de asemenea, duce la formarea de nitrozamine cancerigene în corpul uman. Și acest lucru duce la o creștere bruscă a riscului de cancer pentru cei care il mănâncă.

Un  2005 studiu la Universitatea din Hawaii a constatat că, carnea procesata creste riscul de cancer pancreatic cu 67 la sută. Un alt studiu a aratat ca la fiecare 50 de grame de carne procesată consumata de zi cu zi, creste riscul de cancer colorectal cu 21 la suta. Acestea sunt cifre alarmante. Rețineți că aceste riscuri de cancer nu vin de la consumul de carne, proaspeta, neprocesata. Ele apar numai la persoanele care consuma regulat produse din carne care conțin nitrit de sodiu.

Nitritul de sodiu apare predominant în produsele din carne roșie (nu-l veti găsi în carnea de pui sau pește). Iată o scurtă listă de produse alimentare care contin nitrit de sodiu și glutamat monosodic (MSG), un alt aditiv periculos:

Pastrama de vită
Slănină
Cârnat- Cremwursti
Hot-dog
Carne Sandwich
Pizza cu carne
Supe conserve cu carne
Mese congelate cu carne
Ravioli și alimente paste din carne
Mese copii care conțin carne roșie
Carne Sandwich folosita la restaurante populare
Aproape toata carnea rosie vânduta la scolile publice, restaurante, spitale, hoteluri și parcuri tematice
Dacă nitritul de sodiu este atat de periculos pentru oameni, de ce FDA și USDA continua să permită această chimicale cauzatoare de cancer sa fie utilizate? Răspunsul, desigur, este că interesele industriei alimentare domina acum acțiunile de reglementare de stat din SUA. USDA, de exemplu, a încercat să interzică nitritul de sodiu la sfârșitul anilor 1970, dar a fost musamalizat de industria de carne. Aceasta a insistat ca chimicalele asigura condiții de siguranță și a acuzat USDA a încerca să "interzică sunca."

Astăzi, corporațiile care domină produsele alimentare americane și interesele agricole dețin o influență extraordinară asupra FDA și USDA. Consumatorilor nu le este oferita nicio protectie reala de produsele chimice periculoase adăugate intenționat in alimente, medicamente și produse de îngrijire personală.

Puteți sa va protejati familia de pericolele de carne procesata, urmând câteva reguli simple:

Întotdeauna citiți etichetele ingredientelor.
Nu cumpara nimic făcut cu nitrit de sodiu sau glutamat monosodic.
Nu mancati carne rosie servita in restaurante, scoli, spitale, hoteluri sau alte instituții.
Și, în sfârșit, mananca produse mai proaspete, la fiecare masa. Exista dovezi ca vitamina C naturala care se gaseste in citrice si fructe de padure exotice (cum ar fi camu camu) ajută la prevenirea formării de cancer cauzatoare de nitrozamine, protejandu-te de efectele asupra sanatatii, devastatoare, ale nitritilor de sodiu în carnea prelucrata. Cea mai bună apărare, desigur, este de a evita consumul de carne procesata cu totul.

No comments:

Post a Comment