Wednesday, May 15, 2013

Cum au murit Apostolii si Iisus ( Yahushua- numele original in ebraica)

Matei:
Martirul a murit in Etiopia, ucis de rana unei sabii.

Marcu:
A murit in Alexandria, Egipt, dupa ce a fost tarat de cai, printre strazi pana a murit.

Luca:
A fost spanzurat in Grecia, ca rezultat a predicilor staruitoare, catre cei pierduti.
Ioan:
A facut fata martiriului, prin faptul ca a fost fiert intr-un bazin urias de ulei incins, in timpul unor raiduri de persecutie in Roma. In orice caz, a scapat ca printr-un miracol.
Ioan a fost condamnat la prizoneriat in mina, pe insula Patmos. A scris Revelatiile sale- Apocalipsa, pe insula Patmos. Apostolul a fost eliberat mai tarziu si a servit ca preot in Edessa, in Turcia moderna.A murit de batranete, singurul apostol care a murit in liniste.

Petru:
A fost crucificat cu capul in jos, pe o cruce in forma de X.
Dupa spusele bisericilor, s-a intamplat astfel, deoarece a cerut tartorilor sai asta, pentru ca s-a simtit nedemn sa moara ca Iisus.

Iacov:
A fost conducatorul bisericii in Israel, a fost aruncat de la 30 m inaltime, de pe varful templului, pentru ca a refuzat sa se lepede de credinta in Hristos. Cand au descoperit ca a supravietuit cazaturii, dusmanii sai l-au batut pana l-au omorat.
Acesta a fost acelasi templu unde Satan a incercat  sa-l ispiteasca pe Iisus.

Iacov cel Mare:
Fiul lui Zebedee, pescar, cand Iisus l-a chemat in serviciul Sau. Un mare conducator al bisericii, acesta a fost decapitat in Ierusalim. Ofiterul roman, care l-a pazit, a ramas uimit de cum isi apara credinta la proces. Mai tarziu acesta l-a insotit pe Iacov la locul executiei, si-a schimbat credinta (recunoscandu-l pe Iisus), a ingenuncheat si s-a lasat decapitat alaturi de Iacov.

Bartolomeu:
Cunoscut si sub numele de Nataniel, a fost misionar in Asia. A propavaduit in Turcia de astazi. Bartolomeu a devenit martir, fiind omorat in bataie cu biciul pentru credinta sa, in Armenia.

Andrei:
A fost crucificat pe o cruce in forma de X, pe insula Patras in Grecia. Dupa ce a fost batut cu biciul de catre 7 soldati, a fost legat de cruce cu funii pentru a-i prelungi agonia. Urmasii sai au raportat ca ultimele sale cuvinte au fost: " Am trait mult, mi-am dorit si am asteptat acest ceas fericit. Crucea a fost sfintita prin faptul ca Iisus a atarnat pe ea". A predicat celor care il chinuiau, inca doua zile pana a murit.

Toma:
A fost injunghiat cu o sulita, in India, in timpul calatoriilor sale de misionar, pentru a-si stabili biserica in zona subcontinentala.

Iuda ( a nu se confunda cu Iscariotul):
A fost omorat cu sageti cand  a refuzat sa isi nege credinta in Christos.

Matei:
Apostolul care a fost ales sa il inlocuiasca pe Iuda Iscariotul, a fost omorat cu pietre si apoi decapitat.

Paul ( Pavel):
A fost torturat si apoi decapitat de catre imparatul malefic Nero, in Roma anului 67 A.D. Paul a indurat un arest indelungat, care i-a permis sa scrie epistolele catre bisericile pe care reusise sa le formeze in Imperiul Roman. Aceste scrisori, care sunt invataturile fundamentale ale doctrinelor crestine, formeaza o portiune insemnata a Noului Testament.

Poate acestea ne amintesc ca suferintele noastre aici pe pamant, sunt minore in comparatie cu persecutiile indurate si cruzimea pe care au suferit-o Apostolii si discipolii, in vremea lor pentru Credinta. "Veti fi urati din cauza numelui meu. Dar cel care indura pana la sfarsit, va fi salvat". Matei.

Moartea stiintifica a lui Iisus:

La varsta de 33 de ani, Iisus a fost condamnat la moarte. La vremea aceea, crucificarea era forma cea mai rea de moarte. Doar cei mai mari criminali erau condmanati la crucificare. Mai rau pentru IIsus, fata de ceilalti criminali, pe langa faptul ca a fost crucificat, a fost batut in cuie ( pironit), de maini si de picioare.
Fiecare piron era lung de 15-20 de cm, ele au fost batute in incheieturi, nu in palma cum se portretizeaza adeseori. Exista un tendon la incheietura mainii, care se extinde pana la umar, garzile romane stiau acest lucru, ca acest tendon se va rupe, fortandu-l pe Iisus sa se mentina cu muschii din spate, pentru a-si putea trage respiratia.
Ambele picioare au fost pironite, astfel ca era nevoit sa isi mentina greutatea in unicul cui care i-a strapuns picioarele pe cruce. Iisus nu se putea sprijini constant in picioare datorita durerii, astfel ca era fortat sa alterneze  prin arcuirea spatelui si sprijinul in picioare, ca sa poata sa respire. Imaginati-va durerea, lupta, curajul.
Iisus a indurat aceasta realitate timp de 3 ore. Da, 3 ore, va puteti imagina suferinta? Cu cateva minute inainte sa moara, nu a mai sangerat. Ii iesea efectiv apa, din rani. Din imaginile cunoscute vedem rani la maini si la picioare si de la sabie intr-o parte. Dar realizam oare ca ranile sale erau in corp?
Un ciocan a patruns piroane mari prin incheieturi, picioarele unul peste altul, apoi pironite, apoi un soldat roman l-a injunghiat intr-o parte cu sabia. Inainte de toate acestea a fost biciuit si batut. Batut atat de tare ca fata Sa, s-a rupt si barba a fost smulsa de pe fata Sa. Coroana cu spini ii intepa scalpul. Majoritatea oamenilor nu ar fi rezistat acestor torturi. Nu a mai avut sange sa sangereze, doar apa mai iesea din ranile sale. Corpul uman, adult contine 3.5 litri de sange. Lui Iisus i s-au scurs toti cei 3.5 litri, avand trei piroane batute in membrele sale, o coroana de spini si pe deasupra, un soldat roman Il injunghiase in piept.
Toate acestea fara sa mai mentionam umilinta pe care a trait-o carandu-si propria cruce, pe parcursul de 2 km, in timp ce populatia il scuipa si arunca cu pietre in El. Crucea cantarea aproape 30 de kg, doar partea de sus pe care a fost crucificat cu mainile. Iisus a trebuit sa traiasca aceasta experienta pentru a deschide portile raiului, astfel ca voi sa puteti avea acces liber la D-zeu. Atfel ca pacatele voastre sa fie "spalate", toate, fara exceptie.
Nu ignora aceasta situatie.

ISUS CHRISTOS YAHUSHUA a murit pentru tine,
Este usor sa facem glume sau sa postam orice pe internet, dar cand vine vorba de El, ne e rusine sa il mentionam de frica impresiilor celor din jur. D-zeu are planuri cu tine. Arata-le tuturor prietenilor tai, ce A patit ca sa fiti salvati.
Gandeste-te daca ai putea sa iti rupi 60 de secunde din viata pentru D-zeu. Sa vedem daca Satana te poate opri.
1.Roaga-te pentru persoana care ti-a trimis acest mesaj.
2. Imprastie acest mesaj, cu cat mai multi, cu atat mai bine.
3.Oamenii se vor ruga pentru tine si vei face ca mai multi oameni sa se roage la D-zeu.
4. Ia-ti un moment pentru a aprecia, puterea lui D-zeu in viata ta, prin a face ceea ce ii place. Urmeaza instructiunile lui Iisus:
Matei 10:32-33: "Toti cei care ma mentioneaza/recunosc in fata celorlati, ii voi recunoaste in fata Tatalui din rai; toti care ma neaga ( nu ma recunosc) in fata celorlati vor fi negati ( nerecunoscuti) de catre mine in fata Tatalui."

Sursa: http://raptureimminent.wordpress.com/2013/03/30/how-the-apostles-died-the-death-of-jesus/


No comments:

Post a Comment