Saturday, May 25, 2013

Geniul roman care a cucerit America- Ionut BudisteanuIn era in care chiar si unii dintre cei mai batrani s-au indepartat de credinta, un tanar geniu informatician ( 19 ani) isi recunoaste fara nicio rusine credinta in D-zeu, mai mult sustine ca inspiratia ( scanteia divina) vine de la D-zeu... ( imi aminteste de Nikola Tesla care sustinea ca intreg adevarul l-a aflat din Biblie)...<3 <3 <3
http://www.eugeniavoda.ro/ro/emisiuni/diverse/ionut-budisteanu
Un asteroid va purta numele elevului de 19 din Ramnicu Valcea, Ionut Budisteanu, care a castigat marele premiu la concursul Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF) din SUA, a anuntat Massachusetts Institute of Technology din SUA.Ionut Budisteanu, elev in clasa a XII-a la Grupul Scolar Oltchim din Ramnicu Valcea a castigat, saptamana trecuta, marele premiu, in valoare de 75.000 de dolari, la concursul Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF), care a avut loc in Phoenix, SUA.

Tanarul a spus ca Massachusetts Institute of Technology va numi un asteroid cu numele sau, aceasta fiind o regula a acestor concursuri.

“Ma bucura ca Massachusetts Institute of Technology va numi un asteroid cu numele meu. Este cutuma acestor concursuri ca toti castigatorii sa fie recompensati astfel, ca recunoastere a succesului. Raman insa cu picioarele pe pamant, ma pregatesc sa dau bacalaureatul, ma port ca un adolescent normal. Voi vedea ce voi face in viitor, acum insa am o prioritate, ma pregatesc pentru bacalaureat”, a spus Ionut Budiseanu.
Ionut Budisteanu a castigat, vineri, in Phoenix (SUA), locul I la concursul Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF), pentru crearea unui model viabil de masina low-cost fara sofer. Elevul s-a clasat pe locul I si la categoria sa de participare, Inginerie (I-SWEEEP).

Tanarul a participat pentru a treia oara la Intel ISEF, anul trecut el castigand premii in valoare de 14.000 de dolari, cu un proiect care utiliza senzorii de pe limba pentru a crea imagini, dedicat nevazatorilor.

Ionut Budisteanu a castigat 90 de premii nationale si internationale in domeniul stiintei si ingineriei.

Elevul a primit, luni, in sedinta de Consiliu Judetean, titlul de cetatean de onoare al judetului Valcea, iar institutia i-a acordat o placheta si 10.000 de lei.

Tot luni, Consiliul Local Ramnicu Valcea a aprobat ca in prima sedinta sa ii acorde lui Ionut Budisteanu titlul de cetatean de onoare al municipiului.

Sursa: Mediafax

No comments:

Post a Comment