Tuesday, May 21, 2013

Ungaria a incendiat toate plantatiile Monsanto GMO, Ungaria si Peru sunt printre putinele tari din lume care interzic cresterea produselor modificate genetic!!!!! Doar cateva tari din intreaga lume carora le pasa de sanatatea populatiei lor!!!


Ungaria a luat o poziție hotărâtă împotriva biotehnologiei gigantului Monsanto și modificarea genetică, de a distruge 1000 de acri de porumb dupa ce au constatat ca au fost cultivati cu semințe modificate genetic, în conformitate cu declaratiile adjunctului secretar de stat al Ministerului Dezvoltării Rurale Lajos Bognar, Ungaria. Spre deosebire de multe țări ale Uniunii Europene, Ungaria este o țară în care semințele modificate genetic (GMO) sunt interzise. Într-o poziție similară împotriva ingredientelor modificate genetic, a trecut Peru, de asemenea, care a emis o interdicție de 10 ani pe produsele alimentare modificate genetic.

Aproape 1000 de hectare de porumb s-au dovedit a fi sol cu semințe modificate genetic si  au fost distruse de-a lungul Ungariei, a spus secretarul  de stat, adjunct al Ministerului Dezvoltării Rurale, Lajos Bognar .Porumbul GMO a fost arat pe dedesubt, a declarat Lajos Bognar, dar polenul nu sa extins de la porumb, a adăugat el.

Spre deosebire de multe state membre ale UE, semințele GMO sunt interzise în Ungaria. Verificările vor continua în ciuda faptului că, comercianții sunt obligați să se asigure că produsele lor  nu sunt GMO-uri, a spus Bognar.

În timpul invesigatiilor, controlorii au descoperit produse de Monsanto Pioneer printre semințele plantate.

Libera circulație a mărfurilor în cadrul UE înseamnă că autoritățile nu vor putea investiga modul în care semințele au ajuns în Ungaria, dar  vor  verifica unde pot fi găsite, a spus Bognar. Postul public de radio regional, a raportat că cele mai mari (două) companii internaționale producătoare de semințe, sunt afectate din aceasta cauza și semințe GMO ( modificate genetic) ar fi putut fi semănate până in mii de hectare din țară. Cei mai multi dintre fermierii locali s-au plans, deoarece ei au descoperit doar acum  ca foloseau seminte modificate genetic.

Cum sezonul  este deja în curs de desfășurare, este prea târziu pentru a semăna semințe noi, astfel încât aceasta recolta e pierduta.

Și pentru a face lucrurile chiar mai rău pentru fermieri, compania care a distribuit semințele în județul Baranya este în proces de lichidare. Prin urmare,în cazul în care orice compensație este plătită de către producătorii de semințe internaționali, banii vor fi plătiti în primul rând creditorilor acestei societăți, mai degrabă decât agricultorilor.


1 comment: