Saturday, February 8, 2014

Arsenie Boca - Sfaturi pentru boli 100% eficiente

Considerat de catre cei mai multi dintre credinciosi drept ultimul sfant al romanilor, Arsenie Boca s-a nascut pe 29 septembrie 1910 si s-a stins din viata pe 28 noiembrie 1989.

 
Parinte ieromonah, teolog si artist plastic (muralist) roman, a fost staret la Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus si apoi la Manastirea Prislop, unde datorita personalitatii sale veneau mii si mii de credinciosi, fapt pentru care a fost hartuit de Securitate.
A fost unul din martirii gulagului comunist, inchis la Securitatea din Brasov, dus la Canal, inchis la Jilava, Bucuresti, Timisoara si la Oradea. A pictat biserica dinDraganescu (la 25 Km de Bucuresti), supranumita Capela Sixtina a Orientului.Paralizia loveste pe cei nesatui de avere. Arsenie Boca reusea sa patrunda cu intelegerea sa duhovniceasca insuflata de Duhul Sfant cele mai ascunse cauze ale bolilor trupesti. Paralizia o vedea ca pe o consecinta provocata de dorinta de imbogatire peste masura. Aceasta patima poate fi mostenita din familie, si cel afectat are mult de luptat pentru a o birui.

Cancerul ii atinge pe cei care nu postesc niciodata. Mai mult ca orice alta boala, cancerul nu are leac si apare fara nici o explicatie medicala plauzibila. De aceea parintele Arsenie Boca spunea despre cancer ca este ca o "frana pedepsitoare a desfranarii stomacului. Se vede ca prin el se pedepseste lacomia mancarilor si obarsia desfranarii".

Fumatul duce in timp nu doar la imbolnavirea plamanilor, ci mai ales la slabirea capacitatii mintale, incat nici credinta nu o mai vezi atat de curat.

Batranetea este ca un cavou ajutator. Parintele Arsenie Boca ii indemna pe cei varstnici sa nu carteasca la necazuri, pentru ca aceasta este o vreme de cercetare a lui Dumnezeu. Varsta inaintata este grea, dar cel care rabda cu blandete, multa pace va dobandi si multa rasplata de la Dumnezeu.Parintele stia medicina si avea sfaturi chiar si pentru cele mai actuale probleme de femei. De pilda, spunea ca si parul trebuie sa se hraneasca si cand ne cade parul este bine sa facem galbenus de ou cu ulei de ricin si sa ne spalam capul si sa-l clatim cu otet de mere.

- Daca impiedici un guturai prin medicamente il transformi in alte primejdii. Lasa fazele obisnuite ale bolii sa treaca natural, pentru ca ele sunt cel mai bun leac. Fereste-ti capul de frig si ajunge.

- Faceti semnul sfintei cruci pe tot ce mancati: apa, ceai, cafea, prajitura, fructe, bautura, paine. De ar fi dat chiar si cu otrava, Sfanta Cruce anuleaza tot ce este otravit.

- Cei bolnavi sa tina regimul bolii in loc de post.

- Transpiratia abundenta e din cauza ca nu ne functioneaza bine rinichii.

Tratamente naturiste de la parintele Arsenie Boca

- Cei bolnavi de plamani sa se trateze cu hrean plamadit in miere de albine: "Cel ce a facut cerul si pamantul e in stare sa lipeasca o piele rupta".

- O femeie avea pietre la fiere si parintele Arsenie Boca i-a zis sa nu mearga la operatie, ci sa faca ce-i spune el: sa faca un ceai de limba cerbului cu coaja de portocala, neindulcit, pe care sa-l bea in loc de apa vreo 2-3 luni. Ceaiul acesta zdrobeste pietrele pe cale naturala si le transforma in nisip.

- O alta femeie in varsta a venit odata la parintele Arsenie Boca pentru o boala de ochi. Avea cataracta si parintele i-a zis ca daca va merge la operatie va ramane oarba. Apoi i-a recomandat un tratament cu seva de vita de vie: "Primavara sa pui o sticluta la vita de vie si din seva pe care o aduni in sticluta, sa iei cateva picaturi cu pipeta si sa-ti pui in ochi si nu o sa mai ai nevoie de operatie".

sursa:stiri.botosani.ro


3 comments:

  1. Ceai cu coaja de portocala a ? pai coaja aia de portocala e plina de Imazalil tratament pentru citrice foarte toxic daca e ingerat ataca stomacu si ficatu ... cum sa faci ceai de pe asemenea coji infecte ?

    ReplyDelete
  2. E vorba de portocale sănătoase netratate,la noi nu cresc portocali si e greu,dar imaginează-ți ca ar fi vorba de mar,deci, ai putea găsi mere netratate. Ok?!!!

    ReplyDelete
  3. Da as utea gasii si mere netratate si chiar am gasit mere cu viermi in ele si pline de pete am gasit la piata la oameni care le lasa sa creasca asa cum le da natura.

    ReplyDelete