Monday, February 3, 2014

EXEMPLU DE URMAT: Parintele Irineu a ajutat zeci de tineri care nu reuseau sa-si gaseasca un rost in viata

Abandonati de parinti si alungati din centrele de plasament pentru ca asa prevede legea, 60 de tineri si-au gasit alinarea langa un preot de la Manastirea Prislop din Maramures.Parintele Irineu i-a adus pe rand si le-a oferit cel mai de pret dar - o famile pe care n-au avut-o poate niciodata.

In plus, el ii ajuta sa isi gaseasca si un rost in viata.

Odata ce treci de poarta manastirii Prislop, pe langa credinta si liniste sufleteasca descoperi 60 de povesti in 60 de destine schimbate de un singur preot. Alungati din centrele de plasament la 18 ani, cativa tineri au gasit cuvantul acasa dupa nopti intregi de agonoie pe strazi.

De mai bine de 12 ani, parintele Irineu a ajutat zeci de tineri care nu reuseau sa-si gaseasca un rost in viata. Are 44 de ani, nu este casatorit, dar poate sa spuna ca are o adevarata familie.

1.gif

 

"Nu am copii de sange, dar am peste 60 de copii, multi copii minunati pe care mi i-a dat Dumnezeu. Sunt fiinte minunate care s-au luptat de zece ori mai mult decat m-am luptat eu.", spune parintele Ioan Irinel Barle.

Inca din perioada in care era calugar, parintele Irineu mergea des in centrele de plasament si incerca sa le cunoasca povestile celor de acolo. De fiecare data se gandea cu teama la ce se va intampla cu ei dupa ce vor fi majori.

"Dupa 18 ani, cand au trebuit sa infrunte viata, fara sa aiba un sprijin real in spatele lor si apasati de problemele grele ale anilor in care au trait fara mama si fara tata si fara o pregatire pentru a infrunta societatea, am considerat ca nu e corect sa nu deschizi usa celui care nu are nimic.", adauga parintele Irinel.

La manastire a ajuns si Alex, considerat un mic artist. La inceput a facut icoane pe mozaic, dar acum se poate mandri cu adevarate opere de arta.

"Parca mi-a deschis un viitor inainte aceasta macheta. A fost un cadou oferit parintelui si o supriza. E un ajutor mare care imi deschide o cariera in viitor.", spune Alex.

Pata de culoare este Moise, pe care parintele l-a adus din Coasta de Fildes, in urma cu sase ani. Acum este student la facultatea de drept.

1

 

"Mi-a oferit a doua sansa sa fiu om. De mic mi-am dorit sa fiu un om mare, intelectual, dar din pacate cu problemele din Coasta de Fildes, nu m-am gandit c-o sa am sansa sa-mi indeplinesc visele.", spune Moise Yoboua.

Tinerii de la manastirea Prislop nu asteapta insa mila din partea nimanui, ci muncesc. Parintele le-a cumparat 250 de capre pe care le ingrijesc, iar cei cu indemanare fac rozarii si bratari pentru a le vinde.

No comments:

Post a Comment