Tuesday, February 25, 2014

Farfuriile zburatoare din orasul lui Kronos, Kronstadt, Brasov

De-a lungul vremii, în zona Braşovului, au fost semnalate mai multe fenomene ciudate: lumini colorate de provenienţă necunoscută, globuri luminoase, obiecte care se mişcau pe cer şi chiar întâlniri cu fiinţe nepământene. În jurul acestor apariţii s-a creat mare vâlvă. Oamenii au găsit explicaţii dintre cele mai diverse, de la farse la teorii ştiinţifice. Iată care au fost cele mai spectaculoase cazuri din Braşov.
Luminiţe deasupra Braşovului


Braşoveanul Mihai Harry Danciu este la curent cu toate fenomenele paranormale care s-au petrecut în spaţiul braşovean. Ufologul se ocupă de OZN-uri încă din 1968, când o întâmplare neobişnuită l-a determinat să creadă în existenţa farfuriilor zburătoare. Atunci, el a văzut o luminiţă portocalie deasupra Braşovului care staţiona, se plimba în zig-zag şi îşi schimba culoarea. După cutremurul din 1977, Danciu a descoperit, în pădurea Cernatu, o zonă cu anomalii. A făcut fotografii care surprindeau „fiinţe luminoase“, pe care le consideră „emanaţii de natură electromagnetică postseismice“. A studiat împreună cu Ion Hobana fenomenele din Pădurea Baciu, de lângă Cluj.


Sub lupa ET


 La Pietrele lui Solomon, Danciu a trăit o experienţă inedită. Fotografiind un pâlc de brazi, la developare, a constatat că surprinsese un fel de OZN, pe care, în momentul fotografierii nu-l văzuse. Danciu are o cazuistică bogată legată de Braşov, strânsă de-a lungul anilor. El crede că obiectele neidentificate provin de la fiinţe extraterestre sau dintr-un univers paralel. Ele ne controlează şi ne dirijează evoluţia. „Scopul experimentului ai cărui subiecţi suntem nu ne este cunoscut“, spune el.


Cazul Bâlea-Lac


Cel mai spectaculos caz petrecut vreodată în Braşov este cel de la Bâlea Lac, din 23-24 septembrie 1978. Martorii evenimentelor au fost 12 soldaţi şi un locotenent-major. La miezul nopţii, ei au văzut o ceaţă luminoasă care oscila. Apoi, o siluetă întunecată înaltă de 2 metri. Speriat, a trezit superiorii, dar aceştia au râs de el. În seara următoare, sergentul le-a strigat subordonaţilor: „Ia uitaţi-vă ce vine în jos!“ Era o siluetă de 2,5 metri, mai înaltă decât cisterna de care se sprijinea. Venea spre ei lent, greoi. Soldaţii au rupt-o la fugă spre dormitor. În acelaşi timp, cei care jucau rummy în cabană au auzit cum cineva încerca să deschidă obloanele legate cu lanţuri. Unul din ei a ieşit afară şi a văzut o siluetă întunecată, cu două coarne îndoite spre spate, picioare butucănoase şi două braţe cu gheare lungi. Alt soldat a aruncat cu pietre în intrus. A auzit un fel de „pufăit“. Sergentul a ridicat un băţ cu intenţia să lovească silueta. S-a auzit „un suflu ca de tigru“, după care sergentul a căzut pe spate, iar ceilalţi au încremenit nemaiputând să se mişte.Top Secret


Am vrut să mergem la sergent să-l ridicăm, dar nu puteam face nici o mişcare. Eram ţeapăn ca şi colegul meu Stan şi parcă nici nu mai puteam gândi“, a povestit un soldat. Altul a descris fiinţa astfel: „Nu semăna nici a om, nici a animal. Am văzut umbra dispărând ca un om care merge în apă, aplecându-se mult şi într-o parte şi în alta, dar nu ca un urs sau alt animal, că am văzut urşi destui“. Sergentul avea picioarele ţepene, iar de la brâu în sus era moale. Avea ochii deschişi şi privirea fixă. Pielea mâinilor şi a feţei era roşie. După 10 minute, şi-a revenit, dar nu-şi amintea nimic. Pe obloane au rămas zgârieturile. Erau 4 linii drepte în diagonală, intersectate de o a cincea, perpendiculară pe ele. În zăpadă nu s-a găsit nici o urmă a fiinţei misterioase. Concluziile anchetei oficiale au fost trecute sub tăcere şi clasate într-un dosar pe care scrie „Secret militar“.


Extratereştrii din baie


 Un alt contact de gradul III a avut loc în apartamentul din strada Toamnei al Otiliei Ghioc, în 1995. Pensionara s-a trezit la ora 2 noaptea înconjurată de patru fiinţe mici, întunecoase, care o ţineau pe braţe şi o cercetau cu o baghetă. Omuleţii au dispărut când femeia a strigat după ajutor, însă toată noaptea le-a simţit prezenţa în casă. A doua zi, a găsit în cadă urmele unui picior stâng, de dimensiunile unui copil, care avea însă trei degete. Harry Danciu este convins că întâmplarea nu este o halucinaţie şi nici o escrocherie, ci o întâlnire reală cu fiinţe extraterestre.


 OZN-ul din Steagu


Acum 3 ani, un englez a văzut şi a fotografiat un obiect ciudat, de pe balconul apartamentului din Calea Bucureşti. Este convins că a văzut un OZN. Lee McGeorge, scriitor britanic, se afla în concediu în Braşov. Pe la miezul nopţii, în iulie 2002, a ieşit pe balcon. „Priveam ceea ce credeam că este un foc ce arde în spatele clădirilor, când sfera luminoasă a început să se deplaseze. Imaginaţi-vă cum un balon cu halogen se deplasează uşor în depărtare. Am înşfăcat aparatul de fotografiat şi am făcut câteva poze. În 20-30 de secunde, obiectul a dispărut în întuneric îndepărtându-se rapid înspre munţi“, povesteşte el.

ozn brasov Farfurii zburătoare la Braşov


OZN-ul a mai apărut o dată, dar foarte departe, balansându-se de la dreapta spre stânga. „Obiectul a părut că dispare sau se stinge în timp ce se deplasa“, a mărturisit Lee. A doua zi, a fost trezit la 6 dimineaţa de zgomotul unor elicoptere care zburau deasupra zonei unde survolase OZN-ul. Impresionat de experienţa neobişnuită, englezul a publicat totul pe un site românesc de OZN-istică.


Farfuria de la Bran


Pe drumul dinspre Bran spre Braşov am văzut ceva ciudat. Un nor refracta lumina soarelui într-un mod ciudat. Nu ştiu ce a fost, n-am mai văzut aşa ceva“, povesteşte Ştefan Petre. Braşoveanul a fotografiat neobişnuitul fenomen. Cei care au văzut fotografiile cred că e vorba de un OZN. „Cineva mi-a explicat că în aer erau particule de gheaţă şi de aceea a apărut acel efect“, spune el.

Sursa: efemeride.ro

No comments:

Post a Comment