Saturday, March 1, 2014

DOVEZI istorice INCONTESTABILE ale EXISTENTEI lui IISUS

Biblia s-a dovedit a fi din punct de vedere istoric si arheologic, cea mai acurata carte dintre toate manuscrisele stravechi. A constituit subiectul celor mai minutioase analize efectuate de catre umanitate si s-a dovedit autentica in toate cazurile.

Istoricii pe care ii vom enumara mai jos sunt cei care au confirmat existenta lui Iisus Christos in afara Bibliei, deoarece illumiati, masonii si evreii sionisti incearca sa scoata aceste dovezi din toata istoria existenta, intocmai ca lumea sa nu il recunoasca pe Iisus si incearca sa atribuie scrierea Noului Testament altor surse. Si nu uitati, crestinismul adevarat nu s-a nascut la niciun consiliu de la Niceea, acolo s-au nascut religiile, crestinismul adevarat s-a nascut in clipa in care Iisus a pus piciorul pe acest pamant si in clipa in care lumea a crezut in El, restul sunt baliverne.Cea mai veche parte a unui pergament Biblic descoperit in Egipt. Este interesant ca de cate ori au incercat Illuminati si biserica Catolica sa masluiasca si sa stearga evidente din Biblie, parti din ea apareau mereu miraculos in tari precum Egipt sau Etiopia.

1Gaius Suetonius Tranquillus a fost un istoric roman ( 69/75-130). Cea mai importanta munca a sa care a supravietuit, a fost un set de biografii a celor 12 imparati romani succesivi, de la Iulius Caesar la Domitian, intitulate " De Vita Caesarum". Scrierile sale specifica urmatoarele.
Imparatul Claudius a domnit intre anii 41 si 54 AD. Suetonius raporteaza afacerile acestuia cu Imperiul Roman de Est, Grecia si Macedonia, cu Liceenii, Rhodienii si Troienii. Relateaza ca acesta a expulzat evreii din Roma, pentru ca cauzau mari tulburari la instigarea lui Christos (Judaeos impulsore Chresto assidue tumultuantis Roma expulit). Numele apare in manuscrisele lui Suetoniu ca CHRISTOS, o forma folosita si de istoricul roman Tacitus, de a descrie crestinii.

Scepticii vor afirma cu siguranta ca nu este vorba despre ACEL Christos in scrierile lui Suetoniu, dar din nou cu totalitatea evidentelor este foarte evident ca urmasii lui Iisus in Imperiul Roman, erau persecutati de autoritatile romane. Si mai exista si numeroase alte surse care afirma ca urmasii lui Iisus  erau persecutati si pedepsiti pentru acest lucru, pe care le vom expune mai jos.

1Lucian din Samosate a fost un foarte cunoscut satirist grec si un conferentiar calator. Mai mult de 80 de lucrari ii poarta numele. A satirizat crestinii in scrierile sale, dar in acelasi timp a dovedit ca Iisus chiar a existat.

Lucian, nascut in 115 AD a afirmat in scrierile sale urmatoarele:
" A fost al doilea ca si acela pe care inca il proslavesc astazi, acel om din Palestina care a fost crucificat, pentru ca a adus o noua forma de initiere in lume."

"Au fost convinsi ca sunt imortali si ca vor trai vesnic, nenorocitii saraci, desconsidera moartea si o infrunta cu usurinta. Mai mult primlegiuitorul lor, i-a convins ca sunt toti frati in momentul cand transgreseaza si neaga zeii nostri greci si incep sa il proslaveasca pe acels SOFIST CRUCIFICAT si traiesc dupa legile lui."

"Dispretuiesc toate bunurile materiale fara distinctie si le trateaza ca proprietate comuna. Accepta aceste lucruri doar din CREDINTA, fara a mai avea nevoie de dovezi. Astfel ca daca o persoana frauduloasa sau vicleana,  ar sti  sa profite de ei, poate deveni bogata in scurt timp."

Deci din nou, chiar daca Lucian nu pronunta exact cuvantul de Iisus, este clar ca vorbeste despre El.

1. A fost crucificat in Palestina.

2.Urmasii Sai credeau in viata vesnica.

3. Erau egali intru Iisus Christos.

Lucian chiar mentioneaza ca negau toti ceilalti zeii si credeau in D-zeu-ul acesta. Acestea toate sunt invataturile biblice, iar Lucian confirma din nou ca " OMUL CRUCIFICAT DIN PALESTINA" chiar a existat.

1

Sextus Iulius Africanus (160-240) a fost un calator crestin al secolului 2 la sfarsit si 3 AD. Joaca un rol major si foarte important pentru faptul ca l-a influentat pe Eusebiu in toate scrierile sale de mai tarziu despre biserica, printre parinti si prin intreaga scoala greceasca de cronicari. Iulius Africanus il citeaza pe Tallus care a fost un istoric al primului secol necrestin. In cronicile sale, Africanus citandu-l pe Tallus explica ce s-a intamplat in ziua crucificarii lui Iisus Christos.
"O eclipsa inexplicabila, dupa parerea mea ( caci o eclipsa solara nu putea sa aiba loc intr-o zi cu luna plina), pentru ca era ziua pascala de luna plina cand a murit Iisus". Cronica 18.

Importanta acestui citat arata:

1. Dovada in afara Bibliei a existentei lui Iisus.

2.O alta confirmare a Bibliei despre crucificarea lui Iisus.

Biblia relateaza urmatoarele despre ora la care a fost crucificat Hristos: " De la ora a sase a fost un mare intuneric deasupra pamantului pana la ora noua". A sasea ora reprezinta amiaza si a noua ora 15.00 dupa ceasul modern. Prin asta Tallus incearca sa explice intunericul nejustificat care a avut loc la amiaza, in timpul crucificarii lui Iisus, ca o eclipsa.

Africanus il citeaza de asemenea pe scolarul Phlegon un istoric grec care a trait in secolul 2 AD si a scris despre o eclipsa care a avut loc in ziua crucificarii lui Iisus.

Acest lucru dovedeste din nou, dintr-o sursa necrestina si nebiblica ca Iisus a fost o persoana reala, confirmand de asemenea si crucificarea.

11

Gaius Plinius Secundus 61-112 AD cunoscut mai bine sub denumirea de Pliniu cel Tanar, a fost avocat, autor, magistrat al Romei Antice. Pliniu este cunoscut pentru sutele de scrisori care au supravietuit si care constituie o sursa istorica imensa pentru acea perioada de timp. Aceste scrisori sunt adresate multor nume mari, imparati si istorici precum Tacitus. Pliniu a fost considerat un om moderat si modest si a servit ca magistrat imperial sub imparatul Traian ( AD98-117). A fost foarte consistent in urmarirea crestinilor suspecti dupa legea romana, ridicandu-se la birourile imperiale si civile ale Curtii Imperiului Roman la rangul de cursus honorum.

In corespondenta sa cu imparatul Traian, epistulatul 96, a raportat despre actiunea de urmarire impotriva urmasilor lui Christos. A cerut imparatului instructiuni cu privire la abordarea crestinilor si explica ca i-a fortat pe acestia sa il blesteme pe Christos sub tratamente de tortura inchizitorie:
"Aveau obicieiul sa se intalneasca intr-o zi fixa si sa cante  imnuri lui Christos si lui D-zeu si se legau prin juraminte sa nu faca lucruri rele, sa nu comita fraude, furturi, adulter, sa nu fure, sa nu minta. Dupa acestea mergeau intr-un loc sa manance mancare ordinara si inocenta" ( fara varsare de sange).

Deci nu doar ca Pliniu era constient de existenta lui Iisus, ne mai da si decsrieri despre primele practici ale bisericii vremelnice. In scrieri mai tarziu descrie mai indetaliat persecutarile aplicate crestinilor:
" Am aplicat tot felul de practici pentru a afla adevarul de la ei, torturi executate de sclavi dar nu am putut afla decat niste superstitii excesive".

"Intre timp, metoda prin care ii faceam sa se denunte era urmatoarea: Ii intrebam daca sunt crestini; daca confesau asta ii mai intreabam odata adaugand si amenintarea cu pedeapsa capitala, daca tot mai perseverau ordonam executarea. Oricare ar fi fost natura crezului lor, nu puteam simti macar indoiala neascultarii si incapatanarea pentru care meritau pedeapsa. Mai erau si altii cu acelasi crez, dar pentru faptul ca erau cetateni romani, le semnam sa fie transferati la Roma".

Deci vedem aici ca Pliniu, nu doar ca nu era crestin, ci tortura crestinii si ii ameninta cu moartea. Si mai mentioneaza ca sub amenintarea executiei ( doar pentru ca credeau in Iisus Christos si D-zeu) membrii crestinismului timpuriu refuzau sa isi nege credinta in Iisus Christos. Aceasta este o remarcabila dovada istorica a existentei lui Iisus.

1

Cornelius Tacitus a fost un istoric roman, care a trait intre 55-120AD. In anul 155, Tacitus a scris urmatorul pasaj care se refera la Iisus ( numit Christos care inseamna Mesia- Salvatorul), in cartea 15, capitolul 44 Annalii se refera la un incendiu de 6 zile care a cuprins Roma:
"Consecvent pentru a scapa sa dea raportul, Nero a aruncat vina si a pricinuit cele mai mari torturi asupra unei clase foarte urite, numiti de catre popor ca CRESTINII. Acest Christos, cum este el numit la origini a suferit o pedeapsa extrema in timpul imparatiei lui Tiberiu la mana unuia dintre procurorii nostri numit Pontius Pilatus si o superstitie uriasa, verificata la momentul acesta a izbucnit nu doar in Iudea, prima sursa a raului,chiar si in Roma, unde toate nenorocirile din toate partile lumii, devin populare".

"A avut loc un arest major asupra acestei grupari pentru care s-a pledat vinovatia, dupa care foarte multi au fost condmanati, nu atat de mult pentru acuzatia inciendierii orasului ci pentru instigare la ura impotriva umanitatii. Bataie de joc si satire au avut loc la adresa condamnatilor la moarte. Au fost acoperiti cu piei de animale si sfasiati de caini, au fost crucificati, arsi in flacari pentru a se face lumina in timpul noptii."

In ciuda faptului ca Tacitus afirma ca crestinismul ar fi o superstitie malefica, acesta confirma existenta lui Iisus, crucificarea Sa, faptul ca Pontius Pilat a fost procuratorul care a supravegheat crucificarea si persecutiile nedrepte aplicate crestinilor in Roma Antica.

1Titus Flavius Josephus 37-100AD a fost un istoric romano-evreu al secolului 1 si hagiograf, care a inregistrat istoria evreiasca, axandu-se mai mult pe primul secol si pe primul razboi evreo-roman, care a rezultat in distrugerea Israelului si a Templului, in anul 70.

Cele mai importante lucrari ale sale au fost "Razboiul Evreiesc" ( c.75) si "Obiceiurile din antichitate ale evreilor"( c.94). Aceste lucrari reflecta perfect, obiceiurile evreilor dar si inceputurile timpurii ale crestinismului.

Este foarte important de stiut ca Jospehus a fost un evreu care nu credea in Iisus Christos ca fiind Fiul lui D-zeu, sau D-zeu in Fiu de Om. In "Obiceiurile evreilor", cartea 18, capitolul 3, paragraf 3, faimosul istoric relateaza:
"A fost o vreme cand acest Iisus, un om intelept daca imi permite legea sa il numesc asa, pentru ca facea lucruri minunate, un profesor al unor oameni care primesc adevarul cu placere. Multi s-au simtit atrasi de invataturile Lui, atat evrei cat si neamurile. El se numea Christ si cand Pontius Pilat la sugestia oamenilor importanti dintre noi, l-a condamnat pe cruce, cei care L-au iubit si nu L-au parasit, L-au revazut a treia zi inviat, exact cum le prezisesera profetii cu mult timp inainte. Iar tribul acesta de crestini, exista si astazi, nu s-a dizolvat inca."

Mai tarziu Flavius a afirmat:
"Tanarul Anannus, cand a primit inalta preotie, a urmat partea Saducheilor, care critica foarte sever pe evrei, astfel ca in urma mortii lui Festus si a lui Albinus care era inca pe drum, a intocmit un consiliu de judecatori si au adus in fata lor pe un frate al asa numitului Christos, al carui nume era James alaturi de mai multi si a ordonat omorarea lor cu pietre."

Josephus este considerat unul dintre cei mai mari istorici ai antichitatii, iata ca furnizeaza dovezi si evidente despre existenta lui Iisus, crucificarea, despre Pontius Pilatus, confirmand astfel din nou Biblia.

1 comment: